Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz wyświetlania, personalizacji i mierzenia skuteczności reklam w ramach zewnętrznych sieci reklamowych, korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.

Informujemy, iż w celu realizacji usług dostępnych w naszym sklepie, optymalizacji jego treści, dostosowania sklepu do Państwa indywidualnych potrzeb oraz wyświetlania, personalizacji i mierzenia skuteczności reklam w ramach zewnętrznych sieci reklamowych, korzystamy z informacji zapisanych za pomocą plików cookies na urządzeniach końcowych użytkowników. Pliki cookies można kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dalsze korzystanie z naszego sklepu internetowego, bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej oznacza, iż użytkownik akceptuje stosowanie plików cookies. Więcej informacji zawartych jest w polityce prywatności sklepu.

BORDEAUX Blanc Sec G de Château Guiraud Blanc białe

SKU
W magazynie
125,00
Dodaj dokoszyka Dodaj do listy życzeń
Share



To niepowtarzalne wino powstało w posiadłości, w której produkuje się Sauternes Grand CRU Classé– znakomite słodkie wina i niezależnie od tego, iż nosi skromną nazwę apelacji Bordeaux jest wyjątkowe.



Powstało z kupażu: Sauvignion Blac i Semillion. Winorośl średnio ma 35 lat. Posiada certyfikat produkcji biologicznej od 1996 roku.



Winorośl jest uprawiana na podłożu żwirowo piaszczystym z warstwami żwirowo gliniastymi.



Wyłącznie ręczne zbiory.



Sposób produkcji: 80% procesu fermentacji odbywało się w beczkach dębowych po dojrzewaniu Sauternes Chateau Guiraud 1er Grand Cru Classé i 20% w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Fermentacja trwała około 3 tygodni. Po tym etapie wino dojrzewało w dębowych beczkach przez okres średnio 7 miesięcy na własnym osadzie.




0.0 0 Recenzje
Dodaj recenzję
Ocena
Anuluj